STREAM ZADAR je edukativna platforma koja se realizira kroz ciklus radionica usmjerenih na suvremenu plesnu umjetnost, somatske prakse te interdisciplinirani pristup tijelu te izvedbenim i koreografskim alatima. Radionice su otvorene široj javnosti stoga umjetnici svojim interdisciplinarnim znanjem obogaćuju kulturnu politiku samog grada. Putem ove edukativne platforme Zadarski plesni ansambl ugošćuje svjetske ali i hrvatske pedagoge, plesače, koreografe i ostale profesionalce u plesnoj umjetnosti.
Program edukativne platforme STREAM Zadar pomno je biran svake godine kako bi se omogućio sustavan profesionalni razvoj lokalnim plesačima ali i podržala povezanost s domaćom i međunarodnom scenom te se kvalitetom odabira pedagoga potaknulo mnoge profesionalce da svoju edukaciju fokusiraju upravo na pohađanje radionica u Zadru.

U kolovozu, oko stotinu plesača sudjeluje u edukativnim radionicama, druženjima, dijeljenju znanja i iskustva te daljnjim razvojem i stvaranjem novih suradnji.

Program STREAM Zadar edukativne platforme za 2021. godinu sadrži 4 intenzivne radionice pod vodstvom iskusnih pedagoga, a održava se od 11. do 23. kolovoza u prostoru Zadarskog plesnog ansambla i Sportskog centra Višnjik.

NEWSLETTER