STOŠIJA ZRINSKI: TRAVELOGUE

Koreografija, izvedba, video: Stošija Zrinski
Dizajn svjetla: Mark Webber
Kostimografska podrška: Frances Morris
Glazba i sound effects: Johnnie Lawson, Bob Marley & Wailers, Stošija Zrinski
Tehnička podrška: Tomislav Zrinski
Mentor: Katye Coe

Zahvala: Hilary Stainsby, Tomislav Zrinski, Katye Coe, Mark Webber, Amy Voris i studenti koji su sudjelovali u perch adaptation project projektu.

Travelogue se bazira na perch adaptation project projektu koji su vodile iskusne plesne umjetnice Katye Coe i Amy Voris kao dio magistarskog studija suvremenog plesa na London Contemporary Dance School. Perch adaptation project se mogao prilagoditi na razna mjesta i medije te je nudio metode i alate za stvaranje plesnog materijala koji bi se oblikovao u solo projekt. Proces je autorici bio jako zanimljiv i intrigantan. Potaknuo ju je na daljnje istraživanje plesnog materijala i raznih povezanih modaliteta što je rezultiralo autoetnografskom multimedijalnom predstavom Travelogue. Solo je usko povezan s promjenom mjesta prebivanja i prilagodbom na novo okruženje.

Stošija Zrinski je rođena u Zadru. Završila je magistarski studij suvremenog plesa na London Contemporary Dance School i preddiplomski studij dizajna tekstila i odijeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Niz godina radi kao plesačica suvremenog plesa, koreografkinja i učiteljica plesa. Surađuje sa Kazalištem Budilica i Umjetničkom organizacijom Fronesis iz Zagreba. Posljednjih godina razvija i producira svoja sola Dwelling Place, Travelogue, 18 Degrees below the Horizon i stop motion animacije LYDIA’S REHEARSALS SERIES. Njezina sola i grupne koreografije prikazane su na festivalima, kazalištima i manifestacijama kao što su: RESOLUTION 2022, Tjedan suvremenog plesa, Zagrebački plesni centar, Monoplay, Noć kazališta, Šibenski plesni festival, Improspekcije, NOSI SE Teatro Verrdi revija. Trenutno živi i radi u Londonu.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Petak, 26.08.2022.
21:00
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje