Solo radovi studenata plesnog odjela Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, smjer Neverbalni teatar

MATILDA HRASTIĆ:  Piti iz prazne čaše
Autorica: Matilda Hrastić
Izvodi: Mateo Babić
Mentor: art. doc. Irma Ormezo

Izvedba predočuje povezanost neposredne prošlosti i budućnosti.
Igra se s percepcijom i referencama.
Ne poštuje logičnost odnosa vremena i prostora.
Prikladna pitanja:
Što se desi kada nešto činimo u krivo vrijeme?
Što kada se nešto odvije na krivom mjestu?
Što kada nešto stavimo u krivi odnos?

Milioner – PRLJAVO KAZALIŠTE
Vrijeme – ZDRAVKO ČOLIĆ
Vrijeme se ne vraća – ATOMSKO SKLONIŠTE
Tamo gdje je sve po mom – JINX
Curimo po asfaltu – BUČ KESIDI
Sejmeni – HAUSTOR
Poslije nas – PAVEL
Senor – DARKO RUNDEK
Kako je dobro vidjeti te opet – NOVI FOSILI
ep ‘Era krizantema’ (Godovi) – MATILDA (MATE PONJEVIĆ)
S vremena na vrijeme – PRLJAVO KAZALIŠTE
Stojim i gledam se kako postojim – DARKO RUNDEK
Vrijeme ljubavi – PARNI VALJAK
Ne prihvaćam tvoj ne – ELEMENTAL
Pelin i med – DINO DVORNIK
Fearless – PINK FLOYD
Na na na na – JOSIPA LISAC
Posljednja TV prognoza Milana Sijerkovića
Vrijeme je – PORTO MORTO

Matilda Hrastić dolazi iz Ludbrega gdje je od desete godine članica Ludbreških mažoretkinja. Po završetku osnovne škole upisuje Školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu i Prvu Ekonomsku školu Zagreb. Plesno školovanje nastavlja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je sada treća godina preddiplomskog Studija Suvremenog plesa.

Mateo Babić upoznaje se s plesom kao dijete i prvo ga iskazuje kroz treninge hip hopa i housa, a u međuvremenu se upoznaje s jazz tehnikom i suvremenim plesom za kojeg se odluči u nastavku obrazovanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U radu se ne ograničava samo na medij plesa već i kombinira ostale discipline ,te ima želju surađivati s ostalim umjetnicima. Pohađa različite radionice i festivale, a uvijek mu je drago posjetiti festival u Zadru, gdje je sada već treću godinu zaredom.


ANA KLJUJEV: 82-1
Mentor: izv.prof.art. Nikoline Pristaš

U proces stvaranja sam krenula s pitanjem: “Kako, bacajući loptice,
mogu dosegnuti prostore koje tijelom inače ne bih mogla?” Ova
koreografija se stoga igra lopticama i odnosima; bacam loptice, iz
pokreta stvaram ples, nastojim iznenaditi, stvoriti i iznevjeriti

Ana Kljunev je rođena u Zagrebu 03.05.2003. Plesati počinje još u vrtiću s nepunih 5 godina u plesnom klubu Modus. 2015 godine, u dobi od 12 godina upisuje srednju plesnu školu (Umjetnička škola Franje Lučića) koju završava 2020. godine. Tijekom školovanja dodatno se plesno usavršava sudjelujući na brojnim plesnim radionicama domaćih i stranih plesnih pedagoga i plesača. 2022. godine upisuje studij suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti.

 

ENA JAGEC: Tijelo pretkinje
Koreografija i izvedba: Ena Jagec
Glazba: Godspeed You! Black Emperor – Nervous, Sad, Poor…
Mentor: Maja Đurinović, Akademija za umjetnos i kulturu, studij: Neverbalni teatar

Ovo je izvedbeno proučavanje života bake Katarine, na koje se načine borila i odustala Katarina je imala devet godina kada je njen otac otišao. Bilo je to 1953. godine. Gledajući na njen način, cijeli svijet se sastoji od prošlosti. Po njenoj teoriji sve u svijetu već postoji ili se dogodilo i ponavlja se u blijedim varijantama. Nakon odlaska oca, smrti muža, njenog raka pa sestrinog raka pa opet njenog pa dijabetesa, Katarina razvija rituale u danu koji je podsjećaju na prvih devet godina njenog života. Kad smo se upoznale, stvorile smo svoje rituale, a kad je umrla, ostala sam bez bake.

ENA JAGEC rođena je 18.12.1999. godine u Čakovcu. Završila je Graditeljsku školu Čakovec, usmjerenja medijski tehničar. Završila je preddiplomski studij Gluma i mediji na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Trenutno je na 2. godini diplomskog studija Neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 2012. godine počinje se baviti kazalištem u Dramskom studiju Dada Kazališne družine Pinklec, iste godine pridružuje se Filmskoj grupi OŠ Strahoninec. 2016. godine na „Festivalu festivala“ u Trebinju osvaja nagradu za protagonistu večeri i najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi „ZOO!“ na festivalu. Pohađala je radionice fizičkog teatra, improvizacije, govora, maske, lutkarstva i plesa u Sarajevu, Beogradu, Varaždinu i Čakovcu. Fotografijom, videom, filmom i animacijom bavi se 10 godina. Svoj nezavisni rad nastavlja tijekom studija pa tako 2019. godine postavlja samostalni performans „Hipnagogičke slike“ koji izvodi na Maloj sceni Vinko Lisjak Centra za kulturu Čakovec. Od 2020. godine članica je Udruge Baraka i ženskog umjetničkog kolektiva „Zlehavaje“, unutar kojih djeluje najviše u području izvedbenih umjetnosti, pa tako iste godine stvara performans „Potresi Neba, gromovi Zemlje“ s članovima Dramskog studija Dada KD Pinklec. 2021. odlazi na umjetničku rezidenciju „Our House Has No Door“ na Cresu, gdje postavlja audiovizualnu instalaciju i performans „Pretapanja“ s Klarom Modrić i audio instalaciju „Miceliji“ u suradnji s Peterom Purgom. Njen dokumentarni film „Eva, 16“ pozvan je na Liburnija Film Festival 2020. godine. Trenutno igra u predstava Kazališne družine Pinklec (Drvljaci, redatelj Vanja Jovanović, Ja (ne)pričam, redatelj Romano Bogdan, Vuka se ne bojim ja, redatelj Romano Bogdan). U Istarskom Narodnom Kazalištu radila je 2022. godine na predstavi „Istra ti mila materina“ u režiji Roka Olafa Pečečnika, a 2023. godine radi na predstavi „Novi Sotona“ u produkciji Eurokaza i režiji Branka Brezovca. Najviše se bavim fizičkim teatrom i plesom, scenskim pokretom, performansom, eksperimentalnim filmom i animacijom. očekivanje, nastojim se igrati, stalnim promjenama fokusa, intenziteta i oblikovanja pokreta. Pomoću tako jednostavne i svima poznate akcije bacanja istražuje se pokret koji se pretvara u zaigrani ples.
1. godine Studija suvremenog plesa na ADU. Rad je nastao u sklopu kolegija Koreografija 2 pod mentorstvom izv.prof.art. Nikoline Pristaš.

 

22:00  Monoplay forum
22:30  MonoSTAGE

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Petak, 25.08.2023.
19:30