Solo radovi studenata odsjeka plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu – MARGARETA SINKOVIĆ/ ODJEK

25. kolovoz

19:30 Solo radovi studenata odsjeka plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

MARGARETA SINKOVIĆ: ODJEK

Velika scena Kazališta lutaka Zadar

Margareta Sinković rođena je u Zagrebu 1998. godine. Nakon završene Škole za klasični balet plesno obrazovanje nastavlja na raznim radionicama i tečaju suvremenog plesa u Zagrebačkom plesnom centru. Upisuje preddiplomski studij Suvremenog plesa – izvedbeni smjer na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je trenutno studentica 3. godine. Učila je od raznih hrvatskih i stranih pedagoga, a osim izvedbenih i repertoarnih projekata u sklopu studija, nastupala je u izvedbi SCENA Roberte Milevoj na Platformi HR,  Kazalištu na otvorenom – Kamenjak na Savskom nasipu u organizaciji Improspekcija 2020. te je sudjelovala u zvučnoj šetnji ULICE SU I ŽENSKOG RODA u organizaciji RadioWalk – ciklusa intimnog radija u hodu & RadioTeatra. Završila je Glazbenu školu Zlatka Balokovića, smjer glazbenica-violinistica te se i dalje aktivno bavi sviranjem, a kroz svoj rad istražuje poveznicu glazbe i plesa.

Koreografski rad pod nazivom Odjek preispituje koje se tonske boje stvaraju iz kretanja tijela, na koji način odjekuje ples u glazbi te kako plesačko tijelo reagira na nastalu zvučnu sliku. Proces razvijanja plesnog materijala obuhvaćao je istraživanje tjelesnih mogućnosti, namjernu proizvodnju zvuka pokretima te pokušaje kretanja bez proizvodnje ikakvih auditivnih podražaja. Na zvukove prostora izvedbe i onih proizvedenih kretanjem tijela nadodaju se tonovi klavira čime se stvara specifična auditivna slika te se otvaraju nove mogućnosti kroz odnos plesačice i glazbenice.

Zvukovi klavira ispunjavaju izvedbeni prostor, mijenjajući boju se ovisno o kretanju tijela, ali istovremeno oblikujući i nadopunjavajući pokret. Zvučni valovi i vibracije neposredno dopiru do tijela publike koja postaju sastavni dio izvedbe, dovedeni u stanje slušanja auditivno i senzorički.

Koreografija i izvedba: Margareta Sinković, 3. god. preddiplomskog studija plesa, Suvremeni ples – izvedbeni smjer
Mentorice: doc. art. Nikolina Pristaš, doc. dr. sc. Una Bauer
Glazba: Elizabeta Marjanović, pijanistica
Oblikovanje svjetla: Marko Milohnić i Urh Pirc, 3. god. preddiplomskog studija Snimanja
Kostimografija: Klaudia Curman, 3. god. TTF-a, smjer Modni dizajn
Produkcija: Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

Trajanje: 25 min

21:00 MARIN LEMIĆ: BE-POLAR B(E)AR/E

           Velika scena Kazališta lutaka Zadar

22:00 Monoplay forum by Mario Županović

           Dnevni boravak

22:30 MIA MARTINOVIĆ: MONOPRINT / audio-vizualni performans

           Poljana Branka Stojakovića

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
25.08.2021.

NEWSLETTER