Solo radovi studenata odsjeka plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu – ELA ĐIMOTI/ NICE THINGS INSIDE

25. kolovoz

19:30 Solo radovi studenata odsjeka plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

ELA ĐIMOTI: NICE THINGS INSIDE

Plato Kazališta lutaka Zadar

Ela Đimoti rođena je 1998. godine u Zagrebu. Po završetku Škole suvremenog plesa Ane Maletić, upisuje preddiplomski studij Suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje trenutno završava treću godinu. Tijekom studija, a i kroz kontinuirano prisustvovanje raznim radionicama (Improspekcije, Stream Zadar, P.A.R.T.S. Summerschool), ima priliku upoznati se i surađivati sa raznim domaćim i međunarodnim plesnim umjetnicima. Istovremeno studira i Matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu stoga često u svom umjetničkom radu implementira znanja iz računarstva te matematičke principe.

nice things inside

U ovom radu istražujem razne mogućnosti i vrste sudjelovanja gledatelja u izvedbi kroz uvezivanje pokreta, govora, objekata i tehnologije s primarnim ciljem preispitivanja funkcije autora. Kroz donošenje raznih odluka i odabira gledatelji, svjesno ili nesvjesno, transformiraju izvedbu prema svojim afinitetima. Iako u radu postoji precizna struktura, ona je stvorena da bi bila modificirana i/ili uništena na način specifičan za datu publiku u datom trenutku.

Ovaj solo je nastao u produkciji Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, tijekom studija Suvremenog plesa (izvedbeni smjer) u sklopu kolegija Istraživački projekt na 3. godini pod mentorstvom doc. art. Irme Omerzo.

Trajanje: 30 min

21:00 MARIN LEMIĆ: BE-POLAR B(E)AR/E

           Velika scena Kazališta lutaka Zadar

22:00 Monoplay forum by Mario Županović

           Dnevni boravak

22:30 MIA MARTINOVIĆ: MONOPRINT / audio-vizualni performans

           Poljana Branka Stojakovića

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
25.08.2021.

NEWSLETTER