Prezentacija projekta Bojanka: Lana Hosni

Događaj uobičajenog – predstavljanje istraživanja i bojanke za odrasle

U sklopu umjetničkog istraživanja Događaj uobičajenog, plesna umjetnica Lana Hosni pozvala je aktere izvedbeno-plesne scene i sve zainteresirane na sudjelovanje u razgovorima o pretpostavkama, uvjerenjima, predrasudama, navikama, nepisanim pravilima, tendencijama … koje se vrte u prostoru plesa te više ili manje očigledno utječu na način na koji ga doživljavamo/proživljavamo danas. Od studenog 2022. do travnja 2023. odvilo se 70-ak susreta i 200-tinjak sati razgovora.

Kroz strukturirane sesije razgovora jedan na jedan, radio se svojevrstan ‘update’ oko toga gdje smo danas u odnosu na dosadašnja uvjerenja, pretpostavke, predrasude, uvjetovanja s kojima smo se susreli kroz iskustvo edukacije/djelovanja/konzumiranja (plesne) umjetnosti te na koji način su i dalje prisutna/utjelovljena u načinima na koji se bavimo tijelom, autorstvom, pokretom, pedagoškim radom, suradničkim odnosima, promišljanjem plesa, kritikom.. danas.

Unutar prezentacije izložit će metoda rada i opažanja te će se otvoriti vrijeme za razgovor i pitanja, uz predstavljanje bojanke za odrasle nastale tijekom procesa istraživanja.

U bojanci sudjeluju Anika Cetina, Antonia Dorbić, Danijela Renić i Kaja Renić, Dora Đurkesac, Ema Kani, Ivana Bojanić, Ivana Vojnić Vratarić, Josipa Bubaš, Nikolina Komljenović, Marko Gutić Mižimakov, Marta Banić, Matea Bilosnić, Mia Štark, Mia Zalukar, Sindri Uču, Tessa Ljubić, Zoe Pauška i Zrinka Užbinec. Bojanku printaju i uvezuju Antonia Dorbić i Lana Hosni u Obrt studiju.

Tijekom trajanja festivala moguće je pribaviti svoj primjerak bojanke na Monoplay pultu. Edicija je limitirana!

LANA HOSNI (1989.) plesna je umjetnica s prebivalištem u Zagrebu. Diplomirala je na “Salzburg Experimental Academy of Dance” (SEAD) 2013. godine (diploma suvremenog plesa, izvedbeni smjer). Većinom djeluje kao izvođačica te surađuje s brojnim umjetnicima kao što su Matej Kejžar, Sonja Pregrad, Marko Gutić Mižimakov, Nina Gojić, kolektiv BADco, Zrinka Šimičić Mihanović, Marjana Krajač, Irma Omerzo, Bruno Isaković, Zrinka Užbinec, Mila Pavičević, Sidney Leoni, Costas Kekis i drugi. Kao povremena gostujuća predavačica predaje na Odsjeku plesa Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Od 2016. aktivno istražuje potencijal tjelesnosti glasa te od 2021. vodi projekt GLASNO PITANJE/Tjelesno vokalni laboratorij. 2021-2022. članica Upravnog odbora Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.

22:00  Monoplay forum
22:30  DJ SHOME

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak, 24.08.2023.
20:00