MAŠA KAGAO KNEZ: YAAMAAM, JER ONO ŠTO JE BILO, BILO JE

24. kolovoz 2021.
Vrijeme: 21:00
MAŠA KAGAO KNEZ: YAAMAAM, JER ONO ŠTO JE BILO, BILO JE
Trajanje: 40 min

Autorica, koreografkinja, plesačica i izbor glazbe: MAŠA KAGAO KNEZ
Dizajn svjetla: DANILO PEČAR
Kostimografkinja: JELENA PROKOVIĆ
Dramaturgija: JOSEPH NZOBANDORA – JOSE
Originalna glazba: BLAŽ CELAREC & ZOC
Umjetnička savjetnica: TANJA ZGONC
U ko-produkciji: AGRFT, PLESNI TEATER LJUBLJANA, STUDIO 25

Projekt podržava Odjel za kulturu grada Ljubljane

YAAMAAM, JER ONO ŠTO JE BILO, BILO JE/ FOR IT’S BEEN WHAT IT’S BEEN

Plesna izvedba Maše Kagao Knez pogled je unatrag, sjećanje na prošla iskustva i osjećaje… odnosi se na učenje i primanje, putovanje kroz prekretnice i sadašnji trenutak koji nosi sve što je bilo… Predstava je nadogradnja plesnog solo MA programa – Umjetnost pokreta (AGRFT) pod mentorstvom Tanje Zgonc, prof.

Ya mam na zapadnoafričkom jeziku Moore znači Ovo sam ja.

SVEČANOST PLESA – Kritika predstave

Bravo! Maša Kagao Knez nam donosi predivnu autorsku predstavu

Ples u začetku, kao i trenuci snažno izraženi u gipkim pokretima, ima sposobnost ispričati nam autoričinu priču u nutrini umjetnosti pokreta i silno razigranoj Mašinoj živosti… Plesna predstava YaaMaam, solo autorice Maše Kagao Knez je pjev originalne i unikatne autorice na nezavisnoj slovenskoj sceni. Povezuje Afričku baštinu ritma i plesa s današnjim trendovima. Radi se također o ovosezonskoj koreografskoj nadmoći u suvremenom plesu. Bravo Mašo!

MAŠA KAGAO KNEZ radi kao plesačica, koreografkinja i kazališna praktičarka. S izvedbenim umjetnostima prvi se put susrela još kao dijete, budući da je i njezina majka, Jasna Knez, također plesačica i koreografkinja. Znanje stječe kod raznih međunarodnih učitelja, kako u Sloveniji, tako i u inozemstvu, a 2006. godine završava usavršavanje u Školi tradicionalnog i suvremenog afričkog plesa Georges Momboye u Parizu. Diplomirala je na Adademiji za ples u Ljubljani 2013. godine i trenutno završava diplomski studij iz Umjetnosti pokreta na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju (AGRFT) u Ljubljani.

Maša je od 2009. godine zajedno s plesačicom Dalandom Diallo i glazbenikom Damirom Mazrekom suosnivač kulturno-umjetničkog društva Baobab, koje djeluje na polju plesa, glazbe i kazališta. Od 2015. umjetnička je voditeljica Studija 25, a također i radi na novim plesnim predstavama.

Radi kao koreograf, plesačica i glumica u velikim produkcijskim kazalištima, kao i u neovisnim kompanijama: Plesni Teater Ljubljana, Flota, SNG Nova Gorica, Mestno gledališče Ljubljana – MGL, SNG Drama Ljubljana, Prešernovo gledalište Kranj, Anton Podbevšek Teater, Mini teater…

Dobila je plesnu nagradu Ksenija Hribar 2013. Tri godine kasnije osvojila je treću nagradu na XX. Festival koreografskih minijatura u Beogradu u sklopu dua s glazbenikom Muratom.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Utorak, 24.08.2021.
21:00
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER