MARIN LEMIĆ: BI-POLAR B(E)AR/E

25. kolovoz 2021.
Vrijeme: 21:00
MARIN LEMIĆ: BI-POLAR B(E)ER/E
Trajanje: 40 min

Koreografija i izvedba: Marin Lemić
Montaža glazbe: Luka Gamulin
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Fotografija: Vedran Husremović i Nika Petković
Vizualni identitet: Josip Kresović
Tekst: Mihaela Zajec
Produkcija: ON/A
Video: Matija Kralj
Zahvala: Ida Jolić, Maja Sviben, Tana Mažuranić

Projekt nastaje kroz rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra i Garaže Kambe. Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba te realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom unutar programa Koreospektar.

BI-POLAR B(E)ER/E

Koja je granica izdržavanja, a koja sreće? Kako pronalazimo svoj glas u svijetu ispunjenom zadanim ponašanjima i poželjnim obrascima? Upravo su ovo pitanja kojima se kroz plesnu predstavu Marina Lemića plesom, riječju i glazbom pokušava iznaći odgovore. Bi-Polar B(e)ar/e pogled je na višestrukost kojom svaki pojedinac obiluje. Introvertiran je i povučen u sebe, a u borbi sa sobom često se lomi i plastički postaje tek kakvom marionetom. Istovremeno, katkad toliko izlazi u ekstrovertiranost – postaje čisti zabavljač, čisti performer za mase u kojima i dalje ostaje lišen vlastite unutarnje vrijednosti. Osoba kreira svoju fikciju, svijet kojega bi volio živjeti smatrajući da se upravo u njemu pronalazi smisao. No, stvarni spokoj počiva na međi unutarnjeg i vanjskog, u promišljanju i djelovanju. U finalnoj etapi ove izvedbe Lemić ipak pronalazi svoj glas, vraćajući se na fiziku tijela i ritualnu atmosferu u kojoj se prepoznaje. Transformira se pokretom,
posvećuje se sebi i tako ispolijeva svoj lik kao rasterećeno tijelo. U ritmici glazbe i njene repeticije osjeća prostor slobode kojemu se može prepustiti i unutar kojega se može definirati. Oslobođen očekivanja, Lemić se prepušta čistoj mehanici, gubeći kontrolu zalazi u svjetove onkraj, a djelujući samo u suodnosu sebe i ambijenta on nadilazi „spektakularnu vanjštinu” i spremno ulazi u „materiju vlastitosti”.

MARIN LEMIĆ rođen je u Zadru 1986. godine. Krajem 2008. godine upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten- de Theaterschool) u Nizozemskoj. 2011.godine je diplomirao na odsjeku suvremenog plesa na istoimenoj akademiji.

Od 2012. do 2016. godine radi u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u

Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje radi s različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong.

Trenutno radi kao izvođač i autor na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek-Tarbuk, Michael Langeneckert, Cocoon Dance.

2019. godine autorski projekt “Transformers” koji stvara zajedno s plesnom umjetnicom Idom Jolić dobiva dvije nagrade od strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: Najbolja koreografija ( Ida Jolić i Marin Lemić); Najbolja pojedinačna izvedba (Ida Jolić)
2020. godine dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje muško ostvarenje u predstavi “Transformers” koja je ujedno i nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje.
2020. godine izlazi s novim autorski projektom “Transformers 2”, zajednički rad Ide Jolić i Marina Lemića.

 

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Srijeda, 25.08.2021.
21:00
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER