BORIS KADIN: MISAO JE SKLUPTURA

Koncept / izvedba: Boris Kadin
Maska: Igor Oliverich
Video: NASA archive
Glazba: Arcangelo Corelli / 12 concerti grossi op.6, freesound.org
Video, audio edit: Boris Kadin
Fotografije: Micahela di Savino
Produkcija: Teatro delle Moire, Danae Festival

Verzija projekta Borisa Kadina kojega je isproducirao milanski Teatro delle Moire, a projekt je premijerno izveden u Milanu, na Danae festival u listopadu 2021.

Za vrijeme umjetničke rezidencije u Milanu, u srpnju 2021., umjetnik je nasumičnim odabirom dostavio na 1000 adresa osobno pismo izvedbenog umjetnika, baveći se pitanjem teatra u pandemijskom vremenu. Odabrani građani su mogli na pismo odgovoriti i dostaviti ga teatru. 1000 pisama čini lebdeću scenografiju za performance Misao je skulptura.
Naziv Misao je skulptura preuzima od Beuysa i njegove tvrdnje da je svaka ljudska akcija ukoliko je u njoj prisutna svijest, kreativna akcija ili čin.
Sadržajno se performans bavi pitanjem postanka svijeta, međuodnosom mitova i nasljeđa koje smo nasljedili kroz DNA, odgoj u obitelji, školi te osobnim traganjima za istinom. Performer iz pozicije Boga, Poluboga ili Svećenika,u vlastitoj tzv. Anubis pojavi, donosi pregled božanstava ključnih za stvaranje svijeta u nekoliko civilizacija i religija.

Projekt se bavi temeljnim pitanjiama tko smo, što smo i kamo idemo iz ovog distopijskog cirkusa. U vremenu nastanka performansa Misao je skulptura situacija u kojoj izbija rat u Ukrajini bila je nemogućnost koja se nikada neće dogoditi. Ali sada znamo da je ne samo mogućnost nego stvarnost.

Boris Kadin u svom radu se okreće kozmosu te ima ambiciju do kraja svog umjetničkog rada kreirati atmosfere Svemira jer je osobno odustao od bilo koje ambicije bavljenja Svijetom, tj. Ljudima koji su zauzeli centralno mjesto Svemira.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak, 25.08.2022.
22:30
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje