Dvanaesto izdanje festivala MONOPLAY uz poštivanje svih potrebnih mjera u kolovozu u Zadru

Dvanaesto izdanje festivala plesnog sola – MONOPLAY održat će se od 24. do 28. kolovoza u Zadru i predstaviti niz plesnih izvedbi renomiranih domaćih i stranih umjetnika i umjetnica. S obzirom na epidemiološku situaciju te u skladu sa svim preporukama, festivalsko izdanje bit će po opsegu, broju izvedbi, kapacitetu dvorane i svim ostalim kriterijima prilagođeno situaciji, sve s ciljem osiguravanja maksimalne sigurnosti svih posjetitelja. Festivalski program pak nastavlja se u istom opsegu kao i proteklih godina.

‘U ovom neizvjesnom scenariju imali smo vremena primijetiti što nam je bitno i presložiti prioritete. Većini nas ideje (koje nas hrane) ostale su pri vrhu te su sadržaji s kojima smo punili vrijeme dokazali još jednom da ništa ne može nadomjestiti izvedbu „uživo“. Niti u jednom trenutku nismo razmatrali da se festival Monoplay neće dogoditi, barem u nekom obliku. Puni nade već pola godine nastavljamo planiranje i organizaciju za 2020. te danas s velikim zadovoljstvom najavljujemo ovogodišnji Monoplay. On je opet nekako poseban, jer se Svijet oko njega odlučio pozabaviti s terminom solo, jer se osobni prostor redefinirao kao jedini, jer se promjene u načinu funkcioniranja čine mogućim, jer jedan može voditi do sto, jer smo sanjali i desilo se, kaže Petra Hrašćanec, jedna od umjetničkih direktorica festivala.

Festivalski program najavljujemo uskoro. Glavni program održat će se u Kazalištu lutaka u Zadru, kao i ispred Kazališta na Poljani Branka Stojakovića. Kako bismo publici omogućili u potpunosti siguran pristup izvedbama, dio festivalskog programa, tj. predstava bit će izveden reprizno. Ulaznice za sve izvedbe bit će moguće rezervirati online, kako bismo svim posjetiteljima omogućili čim jednostavniji pristup programu.

Prije samoga festivala, od 6. do 23. kolovoza, održat će se edukativna platforma STREAM Zadar, događanje koje omogućuje mladim plesnim umjetnicima usavršavanje uz vodeće plesne umjetnike te upoznavanje sa suvremenim tehnikama i tendencijama u području izvedbenih umjetnosti. Program STREAM Zadar, koji se ove godine održava pod vodstvom pedagoga Hanne Hegenscheidt, Aleksandre Janeve Imfeld, Grgura Kovačića i Julyena Hamiltona, bit će prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciju u Zadru te su u skladu s time mjesta na radionicama ograničena. Za sve informacije slobodno se javite na stream.zadar@gmail.com. Za sve informacije o festivalu pratite web stranicu www.monoplay.eu

NEWSLETTER